Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@09:10:05 GMT

بمباران شیمیایی اشنویه مظلومیت ایران را جهانی کرد

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۳۶۴۰۱

بمباران شیمیایی اشنویه مظلومیت ایران را جهانی کرد

در ساعت ۲:۴۵ دقیقه بامداد روز سه‌شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۶۷ زمانی که مردم شهر اشنویه در خواب بودند، هواپیماهای «گاگارین» رژیم بعث عراق که با خود بمب‌های شیمیایی حمل می‌کردند، بر آسمان پر ستاره این شهر ظاهر شده و چند محله مسکونی در سمت غرب و جنوب غربی از جمله «کچل آباد»، «برده زرد» و «مام‌تمر» را با گازهای خردل و اعصاب مورد هدف قرار دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از این بمباران شیمیایی با توجه به اینکه قطعنامه صلح ۲ دولت امضا شده بود هرگونه تجاوز و حمله نظامی با مفاد قطعنامه صلح مغایرت داشت، برای نخستین بار هیاتی از سازمان ملل متحد به همراه جمعی از خبرنگاران رسانه‌های بین‌المللی برای بررسی ادعای ایران در این خصوص به اشنویه سفر کردند.

این هیات ضمن تایید حمله شیمیایی به اشنویه و شناسایی نوع بمب‌های بکار رفته در این جنایت، تعداد مصدومان این حمله را ۲ هزار ۶۲۰ نفر اعلام کرد و در قطعنامه ۶۱۲ شورای امنیت برای نخستین بار رژیم بعث عراق به خاطر بکارگیری سلاح شیمیایی محکوم شد. 

بمباران شیمیایی یک شهر در ساعت ۲ بامداد که بیشتر مردم در این ساعت در خواب بودند، نشان از خوی درندگی و بی رحمی رژیم بعث داشت

نکته قابل تامل در این جنایت رژیم بعث عراق و بمباران شیمیایی یک شهر در ساعت ۲ بامداد که بیشتر مردم در این ساعت در خواب بودند، خوی درندگی و بی رحمی این رژیم بود اما این بار نیز مشیت الهی شامل حال مردم شد و طبق شواهد و روایت افراد محلی، پس از این حمله ناجوانمردانه باد شدید و کم سابقه‌ای در این منطقه وزید و بخش زیادی از مواد شیمیایی معلق در هوا را به خارج از شهر منتقل کرد.

پس از ملایم شدن باد نیز بارش باران که در این فصل (چله تابستان) که بسیار نادر و غیرمعمول است، شروع به باریدن کرد و آثار برجامانده از مواد شیمیایی و گاز خردل را از چهره این شهر مظلوم شست و صبح که مردم از خواب بیدار شدند و خبر حمله شیمیایی به شهرشان را از رسانه‌ها شنیدند، به خاطر کرمت و رحمت الهی شکرگزاری کردند.

برای نخستین بار در حملات هوایی رژیم بعث به مناطق مسکونی کشورمان، هیچ کسی شهید نشد و بمب‌های چند میلیون دلاری به خطا رفته بود نکته جالب‌تر و ناکامی رژیم بعث عراق در این جنایت این بود که برای نخستین بار بود که در حملات هوایی این رژیم به مناطق مسکونی کشورمان، هیچ کسی شهید نشد و بمب‌های چند میلیون دلاری به خطا رفت. 

طبق آخرین بررسی‌ها رژیم بعثی عراق در طول هشت سال دفاع مقدس ۶ هزار بمب شیمیایی در قالب ۲۴۲ نوبت بمباران جنایت‌های گسترده‌ای را مرتکب شد که تنها بخش کمی از این جنایت در رسانه‌های غربی منعکس شد و تنها پس از این رویداد سازمان‌های جهانی این جنایت را محکوم کردند.

رژیم بعث عراق قبل از بمباران شیمیایی اشنویه در هفتم تیر سال ۱۳۶۶ با استفاده از بمب‌های شیمیایی چهار نقطه پرازدحام سردشت را بمباران کرد که در این حمله ناجوانمردانه ۱۱۹ نفر از ساکنان غیرنظامی شهر شهید و بیش از هشت هزار نفر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفتند و در ۲۵ اسفندماه همان سال در بمباران شهر حلبچه در اقلیم کردستان عراق پنج هزار نفر از مردم این شهر بر اثر استنشاق گازهای سمی فوت کردند.

در طول گذشته سه دهه از جنایت‌های رژیم بعث عراق علیه مردم مظلوم و بی‌دفاع کشورمان در دوران جنگ تحمیلی، بارها و بارها مسوولان و نمایندگان کشورمان با حضور در مجامع بین‌المللی خواستار محکومیت این جنایت‌ها و شناسایی همدستان رژیم بعث در این زمینه شدند.

اینک پس از گذشت ۳۱ سال از بمباران شیمیایی اشنویه و با توجه به محکومیت این جنایت در قطعنامه ۶۱۲ شورای امنیت سازمان ملل و محکومیت بازرگانان همکار این رژیم در دادگاه فنلاند، هنوز خسارت وارد شده به مردم این شهر جبران نشده و از بین مصدومان شیمیایی این شهر نیز تنها ۴۷ نفر دارای پرونده جانبازی پنج تا ۷۰ درصد هستند.

اینک مردم این شهر از مسوولان کشوری می‌خواهند ضمن توجه و رسیدگی بیشتر به وضعیت جانبازان شیمیایی و برگزاری کمیسیون پزشکی برای شناسایی مصدومان شیمیایی این شهر، جنایت رژیم بعثی عراق را در مجامع بین‌المللی پیگیری کنند تا تمامی حقوق مردم مظلوم کشورمان در این زمینه محقق شود.

اشنویه با ۹۰ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان‌غربی واقع شده و ۲۰۰ جانباز و ۱۳۹ شهید را تقدیم آرمان‌های انقلاب اسلامی کرده است.

۳۰۲۰/۶۱۸۵/۳۰۷۲

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شورای امنیت سازمان ملل اشنویه وزارت امور خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۳۶۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 هنگامه بیداری فرهیختگان در غرب

بیش از ۲۰۰ روز از آغاز جنگ در غزه و کشتار مردم بی‌دفاع می‌گذرد و آمار‌ها از این حکایت دارد که تاکنون حدود ۳۵ هزار نفر به شهادت رسیده و بیش از ۷۷ هزار نفر نیز مجروح شده‌اند. در چنین شرایطی شاهد هستیم که اساتید و دانشجویان بسیاری از دانشگاه‌های غرب به صحنه آمده و نسبت به ادامه این جنایت‌ها اعتراض می‌کنند. در این بین البته برخی معتقدند که فرهیختگان جهان غرب باید زودتر به کشتار مردم مظلوم غزه واکنش نشان می‌دادند.

درباره زمان واکنش نخبگان در غرب باید نکاتی را مورد توجه قرار داد، زیرا آن‌ها با موانعی رو به رو بوده‌اند و اکنون که این موانع کنار رفته است، این احتمال وجود دارد که اعتراضات به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در جوامع دیگر نیز تکرار شود. نباید فراموش کرد که دستگاه رسانه‌ای جهان همواره تلاش می‌کند که واقعیت آنچه در غزه می‌گذرد به گوش جامعه نخبگان نرسد. اما به دلیل حجم بالای جنایت در غزه رسانه‌های آمریکایی نتوانستند، فضا را بسته نگه دارند. 

افزون بر این تلاش زیادی می‌شود که رژیم صهیونیستی را از جنایت در غزه مبرا کنند. این در حالی است که در کنار این رویکرد سعی می‌شود که حماس را نیز تروریست نشان دهند. به عبارت دیگر تلاش غرب این است که فضا و آنچه را که در غزه می‌گذرد، وارونه جلوه دهد. اما به صحنه آمدن دانشجویان و اساتید در دانشگاه‌های مطرح غرب نشان می‌دهد که قشر فرهیخته به واقعیت پی برده‌اند؛ بنابراین این احتمال وجود دارد که این رویکرد نخبگان در غرب به دیگر مسائل نیز تسری پیدا کند و بی‌اعتمادی نسبت به رسانه‌های رسمی و مقامات آمریکایی افزایش یابد.

این در حالی است که این روز‌ها اتهامات زیادی به نخبگانی که به واقعیت پی برده‌اند، زده می‌شود. برای نمونه آن‌ها را به یهود ستیزی متهم می‌کنند یا ادعا می‌شود که این فرهیختگان تحت تاثیر جمهوری اسلامی ایران چنین رویکردی را در پیش گرفته‌اند. لازم به یادآوری است که این بار اولی نیست که غربی‌ها جمهوری اسلامی ایران را به چنین مسائلی متهم می‌کنند. با این حال نکته قابل توجهی در این اتهام زنی وجود دارد و آن این است که ایران در مسیر خردمندانه‌ای حرکت می‌کند که این روز‌ها جامعه فرهیخته و دانشگاهی آمریکا نیز به آن پی‌برده و با آن همراه شده به عبارت دیگر این واقعیت افتخار آمیزی برای جمهوری اسلامی ایران است.

لازم به یادآوری است که اساتید و دانشجویانی که نسبت به شرایط مردم مظلوم غزه اعتراض می‌کنند خطر دستگیری را به جان می‌خرند و این اقدام آن‌ها نشان می‌دهد که این فرهیختگان به دلیل جمهوری اسلامی ایران چنین رویکردی را دنبال نکرده‌اند در واقع آن‌ها آگاه شده اند و وظیفه انسانی خود می‌دانند که از مردم مظلوم غزه دفاع کنند و این رویکرد نشانه دیگری از شکست اسرائیل است.

دیگر خبرها

  • اربعین حسینی برابر استکبار جهانی بازدارندگی ایجاد می‌کند
  • روز ۲۰۵ طوفان‌الاقصی|بمباران مرکز نوار غزه و جنوب لبنان
  • نخست‌وزیر عراق: جامعه جهانی به وظیفه خود برای توقف جنگ ظالمانه غزه عمل کند
  • پاسخ ایران به جنایت رژیم صهیونیستی عاقلانه و مدبرانه بود
  • اعتراضات دانشجویی در ⁧آمریکا⁩ بیانگر مظلومیت فلسطینیان است
  • طوفانی که پرده از چهره غرب کنار زد
  • گردان‌های «المجاهدین» سدیروت اشغالی را راکت‌باران کرد
  • موج نفرت از جنایت‌های رژیم غاصب صهیونیستی در حال گسترش است
  •  هنگامه بیداری فرهیختگان در غرب
  • رسانه های انساندوست صدای رسای مظلومیت مردم فلسطین