Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، «سید عباس موسوی» صبح امروز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، در پیامی به زبان انگلیسی خطاب به مردم‌آمریکا اظهار داشت: رژیم آمریکا خشونت و قلدری را همزمان در داخل و خارج از ایالات متحده دنبال می کند.
وی یادآورشد: از صحنه‌های خشونت باری که این روزها  پلیس آمریکا در پیش انظار مردم جهان خلق می‌کند و بی محابا و با حداکثر خشونت مردمی را که بصورت مسالمت آمیز خواستار احترام و توقف خشونت هستند سرکوب می کند، بسیار متاسفیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین به دولت و پلیس آمریکا گفت: خشونت‌ها علیه مردم خود را متوقف کنید و بگذارید آنها نفس بکشند.

اقدام قوه قضاییه درباره خدمات کنسولی نوید بخش است

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با گرامی‌داشت یاد و خاطره امام خمینی و قیام ۱۵ خرداد گفت: ما شاهد آغاز به کار مجلس شورای اسلامی در روزهای قبل بودیم که به منتخبان مجلس یازدهم و ریاست جدید مجلس تبریک گفته و به نمایندگان و رئیس پیشین مجلس خسته نباشید می‌گوییم که تلاش‌های آنها در دیپلماسی اثرگذار بوده است.  

وی با اشاره به تحولات کنسولی اظهار داشت: بخشنامه عدم ممنوعیت کنسولی(عدم صدور دستور محرومیت از خدمات کنسولی)  اقدام بزرگی در تکریم ایرانیان است که نشان می‌دهد بدون توجه به هر سلیقه و گرایشی، جمهوری اسلامی به شهروندان خود برای خدمت و تکریم آنها توجه دارد و اقدام قوه قضاییه نویدبخش این سیاست جدید و تاکید بر سیاست قبلی مبنی بر تکریم ایرانیان است.  
 این دیپلمات عالیرتبه ادامه داد: آیین‌نامه صدور شناسنامه و دادن تبعیت از طریق مادر، نهایی شد و امیدوارم مادران ایرانی هر کجا هستند، سالم باشند و فرزندان آنها در زیر سایه پرچم وطن مادری‌شان قرار می‌گیرند.  

موسوی با اشاره به سفر معاون حقوقی وزارت امور خارجه به کابل تصریح کرد: روابط ایران و افغانستان اهمیت زیادی دارد و جا داشت هیاتی عالی‌رتبه به افغانستان سفر کند. این هیات به کابل رفت و با گروه‌های سیاسی و غیرسیاسی دیدار کرد، به توافقاتی هم دست یافتند و قرار شد اگر مدارکی وجود دارد، به تهران بفرستند و جمهوری اسلامی آن را بررسی کند. تاکید شد این اتفاق در خاک ایران رخ نداده و نیروهای ایرانی هم در این زمینه دخالتی نداشتند.

 ایران از حقوق خود حتی در دوردست‌ها دفاع می‌کند

وی درباره رسیدن نفتکش‌های ایرانی به ونزوئلا تصریح کرد: آنچه از دید جمهوری اسلامی رخ داده، یک تجارت مشروع است که دو کشور حق دارند از آزادی تجارت برخوردار باشند اما از آنجایی که آمریکایی‌ها به قلدری و یکجانبه‌گرایی عادت کرده‌اند، این مسئله را قبول نکردند. ایران و ونزوئلا تحریم نیستند بلکه مورد تحریم یکجانبه و ظالمانه از سوی آمریکا هستند که هیچ کشوری ملزم به رعایت آن نیست.  
سخنگوی وزارت امورخارجه ادامه داد: این تجارت نشان داد ایران باید از حقوق خود حتی در دوردست‌ها دفاع می‌کند.  

واکنش به سخنان روز گذشته رییس مجلس؛ تابع قانون هستیم

موسوی در پاسخ به سوال ایرنا مبنی بر اظهارات دیروز رئیس جدید مجلس درباره خسران دانستن مذاکره خاطرنشان کرد: روابط ما با مجلس شورای اسلامی در روابط بین قوا در جمهوری اسلامی تعریف می‌شود. قوای سه گانه، قوای مستقلی هستند اما در این استقلال، از تعامل بالایی برخوردارند. آنچه برای دولت مهم است، هم‌افزایی همه قوا و نهادها برای پیشبرد منافع است.  

وی با بیان اینکه هم قوه مقننه و هم وزارت امور خارجه وظایف و تکالیفی دارد که در چارچوب قانون اساسی برعهده دارند، ابراز داشت: نقطه نظرات مجلس به عنوان نمایندگان مردم را شنیده و اگر تبدیل به قانون شود، به عنوان وظیفه به آن عمل می‌کنیم. آنچه اجرا می‌شود سیاست‌های کلی نظام است که در نهادهایی بررسی و تدوین می‌شود که در صورت تایید در شورای عالی امنیت ملی تا رهبری اجرا می‌شود.  

رییس مرکز دیپلماسی عمومی و دیپلماسی رسانه‌ای وزارت امور خارجه افزود: ما تابع قانون و مقررات هستیم و امیدواریم با همکاری همدیگر این همکاری و تعامل ادامه یابد که برای پیشبرد اهداف و منافع ملی است.

 در حال ارزیابی آثار فنی تحریم‌های آمریکا هستیم

موسوی درباره تحریم‌ جدید آمریکا علیه همکاری‌های هسته‌ای با ایران بیان کرد: تحریم‌های آمریکا همیشه بوده است. برنامه هسته‌ای چه قبل از برجام و چه پس از خروج آمریکا و گام‌هایی که برداشتیم، با قوت ادامه یافته و خللی در آن احساس نمی‌کنیم اما در حال ارزیابی آثار فنی این موضوع هستیم.  

وی با بیان اینکه اگر این تحریم‌ها بر برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران بگذارد، واکنش جدی‌تر خواهیم داشت، یادآور شد: این تحریم‌ها علیه کشورهایی است که با ما همکاری داشتند و امیدواریم آنها در برابر این قلدری واکنش جدی‌تری داشته باشند.  

خطاب به اوبرایان: کافر همه را به کیش خود پندارد

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اظهارات مشاور امنیت ملی ترامپ درباره نقش ایران در ناآرامی‌های اخیر آمریکا عنوان کرد: کافر همه را به کیش خود پندارد. کشوری که در امور داخلی کشورهای دیگر دخالت کرده و از بیان این دخالت ابایی ندارد، آمریکا است. این نوع اظهارات از شخصی مانند ترامپ بعید نیست. او در اداره آمریکا، اقتصاد این کشور و مقابله با کرونا شکست خورده و دولتی را به جا گذاشته که به شدت اهل تبعیض نژادی است.  

موسوی اضافه کرد: اتفاقی هم که در این کشور رخ داده، نتیجه سال‌ها سرکوب و خفه کردن صدای مردم و اتباع آمریکایی بوده است. طبیعی است مردم آمریکا جان‌شان به لب آمده و اعتراض کنند. در این وضعیت مقامات آمریکایی چاره‌ای جز فرافکنی ندارند.  

وی با بیان اینکه هر گونه دخالت در امور داخلی آمریکا را رد و محکوم کرده اما از وضعیت داخلی این کشور ابراز نگرانی ‌می‌کنیم، گفت: آمریکایی که مدعی حقوق بشر است و برخی مسائل را به رخ دیگر کشورها می‌کشد، وحشیانه‌ترین سرکوب‌ها را علیه شهروندان خود به‌ویژه رنگین‌پوستان انجام می‌دهد که موجب تاسف و ناراحتی همه است.  

 انتظاری فراتر از قانون از مجلس نداریم

این دیپلمات عالیرتبه درباره انتظارات وزارت امور خارجه از مجلس جدید هم اظهار داشت: انتظاری فراتر از انجام وظایف‌شان براساس قانون اساسی نداریم. امیدواریم با توجه به شروع خوبی که مجلس داشته و اظهارات خوبی که از نمایندگان و ریاست جدید مجلس شاهد بودیم، روند همکاری‌ها ادامه یابد. همکاری‌ها با مجلس چه از طریق وزیر و چه از طریق معاونان ادامه می‌یابد و در تعامل و مشورت نزدیک با مجلس خواهیم بود تا همه در خدمت منافع ملی کشور باشیم.  

سیروس عسکری ظرف دو سه روز آینده به کشور برمی‌گردد

خبرنگاری پرسید آیا ایران قصد ارسال محموله‌های جدید به ونزوئلا دارد که موسوی پاسخ داد: اگر دولت ونزوئلا تقاضای محموله جدیدی را بکند، بر اساس تهمیدات اندیشیده شده، آن را به این کشور یا کشورهای دیگر ارسال خواهیم کرد.  
وی درباره آخرین وضعیت تبادل زندانیان با آمریکا تصریح کرد: موضوع آقای عسگری تمام شده است و احتمال می‌دهم اگر مشکلی رخ ندهد و موانع جدیدی ایجاد نکنند، ظرف دو، سه روز آینده ایشان به کشور برگردد. امنیت زندانیان ایرانی در آمریکا و اروپا که آنها را گروگان تلقی می‌کنیم، برای ما مهم است.

هفت میلیارد دلار پول ایران در کره جنوبی باید عودت شود

موسوی درباره ارسال محوله جدید پزشکی از کره جنوبی به ایران به ارزش ۵۰۰ هزار دلار عنوان کرد: خیلی زحمت کشیدند!  ما حدود دو سال با کره‌ای‌ها مذاکره کردیم. اما از آنجایی که آنها به حرف آمریکایی‌ها گوش می‌دهند، منتظر پاسخ آمریکا بودند. هفت میلیارد دلار پول ایران در کره است که باید به کشور ما عودت داده می‌شد اما آنها در این زمینه هم غفلت و هم تعلل داشتند.  

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: ما تاکید می‌کردیم استناد به تحریم‌ها توسط کره جنوبی نادرست است زیرا ایران تحت هیچ تحریمی نیست و تحریم‌های آمریکا نمی‌تواند مورد استناد آنها باشد. اقدام جدید کره، گام کوچک اما با تاخیر فراوان است و لازم است آنها فکر بیشتری کنند تا روابط دیرینه دو کشور که در مقاطعی زبانزد بوده است را بیش از این مخدوش نکنند.

وی درباره تشکیل سفارت مجازی فلسطین توسط وزارت امور خارجه گفت: این قانون جدیدی است که تصویب شده که حتما اجرایی خواهیم کرد. هفته پیش اولین جلسه در این باره برگزار شد و ابعاد سیاسی و حقوقی این مسئله بررسی شد.  

موسوی اضافه کرد: این کار حتما ادامه می‌یابد و مخاطب ما مردم فلسطین با همه گرایش‌ها هستند. ما ارتباطات خوبی با مردم و گروه‌های فلسطینی داشتیم و از این طریق هم ارتباطات ما با مردم فلسطین در همه زمینه‌ها ادامه یافته و تقویت خواهد شد.

 اسناد طرف افغانستانی را بررسی خواهیم کرد

وی درخصوص جزییات سفر معاون حقوقی وزارت امور خارجه به کابل اظهار داشت: هیاتی بلندپایه از ایران شامل معاون حقوقی و دستیار وزیر خارجه به کابل رفته بودند. طیف مختلفی از موضوعات در دیدارها مطرح شد هرچند موضوع مرزی، بحث اصلی این سفر و گفت‌وگوها بود اما درخصوص دولت جدید افغانستان، روابط تجاری و اقتصادی دو کشور، روند صلح در افغانستان که استارت آن در دولت جدید کلید خواهد خورد، بحث شد. 

این دیپلمات با تاکید بر اینکه برای ایران، یک صلح عادلانه و فراگیر در افغانستان مهم است، تصریح کرد: کمیسیون مشترک دو کشور که در سال‌های اخیر مسکوت مانده بود، در دولت جدید مجددا فعال خواهد شد.

موسوی درباره گفت‌وگوها درخصوص مسئله مرزی هم خاطرنشان کرد: طرف افغانستانی اسنادی در مورد مسئله مرزی ارائه داد که گفته‌ایم آن را بررسی خواهیم کرد که نتیجه را هم به طرف افغانستانی و هم مردم دو کشور ارائه خواهیم داد.

 با رفع تضییقات درباره تحریم تسلیحاتی بر اساس هنجارهای بازار عمل خواهیم کرد

وی اظهارات سفیر ایران در روسیه درباره گفت‌وگوهای تهران با مسکو برای خرید تسلیحات ابراز داشت: ایران به عنوان کشور مستقل حق هر گونه معامله از جمله معاملات تسلیحاتی چه در خرید و چه در فروش را دارد. البته ایران از جمله کشورهای تولیدکننده جنگ‌افرازهای مختلف است.

تضییقاتی در گذشته ایجاد کرده بودند که امیدواریم آنها برداشته شود و ما در چهارچوب تجارت آزاد با کشورهایی که تشخیص دهیم این تجارت برای خرید و فروش خواهیم داشت. فرق نمی‌کند روسیه و چین یا کشورهای همسایه و دوردست باشند بلکه براساس هنجارهای بازار عمل می‌کنیم و هیچ محدودیتی نخواهیم داشت.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره ادعای کشته شدن دو کشاورز اشنویه‌ای به خاطر تجاوز دو هوایپمایی ترکیه‌ای به مرز ایران بیان کرد: ادعایی شده بود که دو شهروند ایرانی در خاک عراق توسط پهپاد ترکیه‌ای جان‌شان را از دست داده‌اند. ما گزارش‌های غیررسمی در این رابطه دریافت کردیم و بررسی‌ها در مورد نحوه جان‌باختگان این افراد ادامه دارد.  

موسوی اضافه کرد: این افراد ایرانی بودند، در کشور دیگری کشته شدند و ادعا شده توسط کشور ثالثی کشته شدند. این مسئله به پیچیدگی موضوع می‌افزاید ولی در عین حال، پیگیری‌های وزارت امور خارجه هم از طریق دولت عراق و هم دولت ترکیه ادامه یافته است. پس از جمع‌بندی این مسئله، گزارش نهایی را اعلام خواهیم کرد.  

وی در پاسخ به سوالی در مورد فعالیت‌های بیولوژیکی آمریکا در گرجستان یادآور شد: ایران نسبت به هر اقدامی که سلامت بشر را به خطر بیندازد و برخی ممکن است منجر به سلاح‌های بیولوژیکی شود محکوم کرده است به ویژه در کشورهایی که اجازه دادند این آزمایشگاه‌ها در آن کشور ایجاد شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: از موضوع گرجستان اطلاع ندارم، ولی این موارد باید تحت نظارت و بازرسی سازمان‌های بهداشتی جهانی باشد اما رها کردن آمریکایی‌ها در سرزمین‌ها و کشورهای مختلف دنیا و اجازه دادن برای اینکه از خاک آنها برای اقدامات آزمایشگاهی خاص استفاده کنند و ممکن است منجر به اتفاقات تروریستی و بیولوژیکی باشد، مخل نظم و امنیت بین‌المللی بوده و از سوی ایران محکوم است.

موسوی درباره دعوت از روحانی برای سفر به بوسنی عنوان کرد: مطمئن نیستم با توجه به کرونا این سفر انجام شود ولی اگر شرایط مناسب باشد ایران در عالی‌ترین سطح شرکت خواهد کرد.

کد خبر 516984 برچسب‌ها ایران و افغانستان ایران و آمریکا سخنگوی وزارت خارجه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ایران و افغانستان ایران و آمریکا سخنگوی وزارت خارجه سخنگوی وزارت امور وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی موسوی درباره کره جنوبی تحریم ها دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۴۳۸۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام وضعیت قرمز و وخیم جنگی در جبهه شرقی اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به تاسیسات نفتی روسیه

بین الملل تابناک: هفتصد و هشتادمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

هشدار روسیه به غرب نسبت به پیامدهای مصادره دارایی‌های مسکو ۱۴۰۳/۰۲/۰۹ - ۲۰:۴۹ چند تن از مقام‌های روس امروز (یکشنبه) غرب را تهدید کردند که در صورت مصادره دارایی‌های مسدود شده این کشور، ضمن پاسخ «شدید»، چالش‌های حقوقی «بی‌پایان» و اقدام‌های تلافی‌جویانه را اتخاذ خواهند کرد.    خبرگزاری رویترز به نقل از سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، نوشت که مسکو هرگز بخش های تصرف شده اوکراین را در ازای عودت دارایی های مسدود شده خود واگذار نخواهد کرد.   ماریا زاخارووا در پیام‌رسان تلگرام نوشت: «میهن ما فروشی نیست». دارایی های روسیه باید دست نخورده باقی بماند، زیرا در غیر این صورت واکنش شدیدی به سرقت غرب داده خواهد شد. بسیاری از غربی ها این را درک کرده اند. افسوس که نه همه آنها.   رویترز نوشت که در واکنش به تهاجم روسیه به اوکراین، آمریکا و متحدانش مراودات با بانک مرکزی و وزارت دارایی روسیه را ممنوع کرده و حدود ۳۰۰ میلیارد دلار از دارایی های مسکو را در غرب مسدود کردند. بیشتر این دارایی ها در موسسات مالی اروپایی و نه آمریکایی نگهداری می شود.   دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین نیز در اظهارنظری جداگانه گفت که هنوز وجوه هنگفتی از غرب در روسیه وجود دارد که می تواند هدف اقدام های متقابل مسکو قرار گیرد.   وی گفت: چشم‌ انداز چالش‌های حقوقی (به تلافی مصادره دارایی ‌های روسیه) کاملاً وسیع بوده و مسکو با بهره برداری از آنها از منافع خود تا ابد دفاع خواهد کرد.   معاون رئیس شورای امنیت ملی روسیه نیز شب گذشته در واکنش به تصویب قانون مصادره دارایی‌ های مسدود شده این کشور از سوی آمریکا، خواستار مصادره دارایی‌های شهروندان کشورهای غیرخودی شد.   دیمیتری مدودف با انتقاد از تصویب لایحه‌ ای در مجلس سنای آمریکا که به دولت این کشور اجازه می‌دهد تا دارایی‌های روسیه را برای کمک به اوکراین مصادره کند، در کانال تلگرامی خود نوشت: پاسخ مسکو به این اقدام واشنگتن سخت خواهد بود.   وی خواستار اعمال تغییرات خاصی در قانون مدنی روسیه و تصویب قوانین جدیدی شد که بر اساس آن، امکان مصادره دارایی‌های شهروندان کشورهای غیرخودی فراهم شود. زلنسکی تلفات ارتش اوکراین را کم نشان می‌دهد ۱۴۰۳/۰۲/۰۹ - ۲۰:۴۹

روزنامه واشنگتن‌پست امروز (یکشنبه) از قول یکی از قانونگذاران اوکراینی که خواست نامش فاش نشود، گزارش داد زلنسکی عامدانه تعداد کشته شدگان در جنگ را کم ارائه داده تا شهروندانی که برای ارتش بسیج شده‌اند، نترسند.

 ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در ماه فوریه در بیانیه‌ای اعلام کرد ۳۱ هزار پرسنل نظامی از ۲۰۲۲ کشته شده‌اند.

به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، این قانون‌گذار اوکراینی افزود: ما به افراد بیشتری نیاز داریم. ما شاهد تلفات و زخمی‌های زیادی هستیم. سربازان می‌خواهند بدانند چقدر باید در جبهه‌ها بمانند.

روزنامه واشنگتن‌پست همینطور گزارش کرد، اوکراین احتمالا نمی‌تواند در سال جاری میلادی و به دلیل کاهش قابل توجه سربازان و برتری قدرت آتش روسیه حمله‌ای جدید انجام دهد.

حمله پهپادی اوکراین به تاسیسات نفتی روسیه ۱۴۰۳/۰۲/۰۹ - ۲۰:۴۷

 وزارت دفاع روسیه امروز (یکشنبه) اعلام کرد که ۱۷ فروند پهپاد پرتاب شده از سوی اوکراین را هدف قرار داده و سرنگون و کرده است.

 وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که سامانه پدافند هوایی این کشور، ۱۷ فروند پهپادی که از سوی اوکراین برای هدف قرار دادن تاسیسات ذخیره سازی نفتی در منطقه «کالوگا» (Kaluga) پرتاب شده بودند را سرنگون کرد و نابود ساخت.

این وزارتخانه در برنامه پیام رسان تلگرام اعلام کرد که سه فروند پهپاد پرتاب شده توسط اوکراین بر فراز منطقه کالوگا در جنوب مسکو سرنگون شدند.

«ولادیسلاو شاپشا» (Vladislav Shapsha) فرماندار منطقه کالوگا دراین باره گفت: سه فروند از پهپادهای ساقط شده در نزدیکی محل ذخیره سازی نفت در نزدیکی شهر «لیودینوو» (Lyudinovo) سقوط کردند.

اعلام وضعیت قرمز و وخیم جنگی در جبهه شرقی اوکراین

فرمانده ارشد اوکراین امروز (یکشنبه) گفت: تعداد بی‌شماری از نیروهای کی‌یف از مواضع جدیدی در غرب سه روستا در جبهه شرقی که روسیه نیروهای قابل توجهی را در چندین نقطه آن متمرکز کرده است، عقب‌نشینی کرده‌اند.

 «الکساندر سیرسکی» در پیام‌رسان تلگرام با اعلام اینکه «وضعیت در جبهه بدتر شده است»، سخت‌ترین مناطق را غرب «مارینکا» و شمال غربی «آودیوکا» توصیف کرد.

وی افزود: نیروهای کی‌یف مواضع جدیدی را در غرب روستاهای «بردیچی» و «سمنیوکا»، هر دو در شمال آودیوکا و نیز «نوومیخائیلیوکا» نزدیک شهر مارینکا به دست آورده بودند.

سیرسکی ادامه داد: به طور کلی، دشمن در این مناطق به موفقیت‌های تاکتیکی خاصی دست یافت، اما نتوانست مزیت عملیاتی کسب کند.

رویترز خاطرنشان کرد: بیانیه سیرسکی منعکس‌کننده وضعیت رو به وخامت اوکراین در شرق است که کی‌یف امیدوار است پس از تحویل تسلیحات آمریکایی تحت بسته کمکی ۶۱ میلیارد دلاری که به تازگی تصویب شد، بتواند آن را متعادل کند.

بر اساس این گزارش، نیروهای مسکو از زمان تصرف شهر آودیوکا به آرامی در حال پیشروی هستند.

اوکراین در حال حاضر منتظر محموله‌ای از کمک‌های نظامی ایالات متحده است که به گفته مقامات برای مقابله با روسیه حیاتی است.

سرقت سلاح های غربی در اوکراین

 فلوریان فیلیپو رهبر حزب میهن‌پرستان فرانسه با بیان اینکه همه سلاح‌های غربی که به کی‌یف ارائه می‌شود، به میدان جنگ ارسال نمی‌شود، تاکید کرد: بخش بزرگی از سلاح‌های غربی در اوکراین به سرقت می‌رود.

به گزارش تارنمای خبری تی‌اف‌وان اینفو، رهبر حزب میهن‌پرستان فرانسه و منتقد سرسخت کمک‌های کشورهای غربی به اوکراین، در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: وقتی ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین ادعا می‌کند همه کمک‌های واشنگتن به کی‌یف به میدان جنگ می‌رود، دروغ می‌گوید.

رهبر حزب میهن پرستان فرانسه ادامه داد: در واقع قسمت اعظم این کمک‌ها به جای رفتن به جبهه جنگ، توسط مقام‌های اوکراینی به سمت فساد هدایت می‌شود.

فیلیپو همچنین با اشاره به رسوایی اخیر میکولا سولسکی وزیر کشاورزی اوکراین، افزود: این هم مورد دیگری از فساد در این کشور که یکی از فاسدترین کشورهای جهان است.

به نوشته تی‌اف‌وان اینفو، دادگاهی در اوکراین سولسکی وزیر کشاورزی این کشور را به مالکیت غیرقانونی زمین‌های دولتی که ارزش آنها حدود ۷ میلیون دلار اعلام شده است، متهم و دستور بازداشت او را صادر کرده است.

این دستور پس از تحقیقات سازمان ملی مبارزه با فساد اوکراین در زمینه مالکیت غیرقانونی اراضی دولتی صادر شده است.

دستیابی سولسکی به صورت غیرقانونی به این زمین‌ها در زمانی رخ داده که او رئیس یک شرکت بزرگ کشاورزی و نماینده مجلس بوده است.

این سیاستمدار فرانسوی در ادامه با بیان اینکه هر یورویی که به کی‌یف ارسال می‌شود، جنگ را طولانی‌تر کرده و موجب از دست رفتن جان انسان‌ها و فقیر شدن اروپایی‌ها و ثروتمندتر شدن مفسدان می‌شود، تاکید کرد: این جنگ باید فوراً متوقف شده و صلح برقرار شود.

شولتس: موشک تاروس به اوکراین نخواهیم داد

اولاف شولتس صدراعظم آلمان بار دیگر ایده ارسال موشک‌های تاروس به کی‌یف را رد کرد و گفت: موشک تاروس را به اوکراین نخواهیم داد زیرا اگر بخواهیم این موشک را به این کشور بدهیم باید نیروهای خود را هم به آنجا اعزام کنیم و ما هرگز این کار را نخواهیم کرد.

به گزارش دویچه وله، صدراعظم آلمان که در گردهمایی حزب چپ میانه سوسیال دموکرات (SPD) در شهر لونبورگ در شمال آلمان سخنرانی می‌کرد، افزود: سلاح‌هایی وجود دارند که تنها در صورتی می‌توان آنها را به اوکراین ارسال کرد که بر استفاده از آنها نظارت دقیق داشته باشید و موشک‌های تاروس از جمله این سلاح‌ها است.

وی با اشاره به دقت بالای موشک‌های تاروس در نابود کردن اهداف خود در فاصله ۵۰۰ کیلومتری، تاکید کرد: تاروس یک سامانه تسلیحاتی دقیق و موثر است و اگر بخواهیم آن را به اوکراین بدهیم باید بر سازوکار انتخاب اهدافی که برای نابودی آنها قرار است از این موشک استفاده شود دخالت داشته باشیم.

شولتس در ادامه افزود: برای تحقق این امر ناچار خواهیم شد که نیروهای آلمانی را همراه با موشک‌های تاروس به اوکراین اعزام کنیم و چنین چیزی امکان نخواهد داشت چرا که در صورت انجام این کار، در این جنگ مداخله کرده‌ایم و ما هرگز این کار را نخواهیم کرد.

صدراعظم آلمان در ادامه با بیان اینکه هیچ یک از نیروهای آلمان یا ناتو در جنگ اوکراین و روسیه نخواهند جنگید، خاطرنشان کرد: نیروهای آلمانی نه در داخل اوکراین و نه در خارج از این کشور در اقدامات جنگی مانند انتخاب اهداف و مواردی از این دست، مشارکت نخواهند کرد.

به نوشته دویچه وله، شولتس معتقد است که ارسال سلاح‌هایی مانند موشک تاروس به اوکراین می‌تواند خطر تشدید درگیری و کشاندن پای آلمان به جنگ را به همراه داشته باشد.

هشدار وزیر خارجه اوکراین نسبت به تهدیدات علیه امنیت جهانی

 «دمیتری کولبا» وزیر خارجه اوکراین ضمن ابراز خرسندی از تصویب بسته کمک‌های نظامی آمریکا به کشورش، نسبت به تهدیدات علیه امنیت جهانی و غرب هشدار داد.

دیمیتری کولبا در مصاحبه‌ای با شبکه خبری سی‌ان‌ان، گفت: «آنچه که ما نیاز داریم این است که متحدانمان با اطمینان خاطر باور داشته باشند، پیروزی اوکراین قابل دستیابی است».

وزیر امور خارجه اوکراین در این مصاحبه از تصویب بسته کمک خارجی ۹۵ میلیارد دلاری آمریکا که شامل ۶۱ میلیارد دلار کمک به کی‌یف است ابراز خرسندی کرد. اما در عین حال نسبت به تهدیدات احتمالی امنیتی برای کشورهای غربی هشدار داد و خواستار افزایش همکاری های بین‌المللی برای تضمین پیروزی کی‌یف در جنگ مقابل مسکو شد.

کولبا در این گفت‌وگوی خبری افزود: ما نباید هیچ ترسی نسبت به [ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه] داشته باشیم، زیرا پوتین می تواند ترس ما را احساس کند و وقتی این را متوجه شود، تهاجمی‌تر می شود.

چند هفته پیش و قبل از تصویب بسته ۹۵ میلیارد دلاری مجلس نمایندگان آمریکا، ولودمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین گفته بود که در صورت نرسیدن کمک های خارجی، فاجعه رخ می دهد. برخی مقامات کنگره آمریکا نیز با اشاره به تاخیر در تصویب این بسته هشدار داده بودند که اوکراین ممکن است در طول سال جاری میلادی جنگ را به روسیه واگذار کند.

یک ژنرال ارشد آمریکایی نیز به تازگی خاطرنشان کرده بود که ارتش روسیه اکنون ۱۵ درصد بزرگتر از پیش از آغاز جنگ است. کارشناسان از همین رو نسبت به حمله تابستانی روسیه هشدار داده و اعلام کرده اند که چنین تهاجمی ممکن است خسارات بیشتری را برای اوکراین به همراه داشته باشد.

کولبا نیز در همین زمینه به سی‌ان‌ان گفت: موضوع ساده است؛ دلیل اتحاد همه کشورها حول هدف پیروزی اوکراین، این است که آنها این پیروزی را مهم می‌دانند و امنیت و رفاه برایشان مهم است. بهای حمایت از اوکراین امروز هر چه باشد، از پیروزی روسیه در برابر اوکراین کمتر است.

 

 

دیگر خبرها

  • اعلام وضعیت قرمز و وخیم جنگی در جبهه شرقی اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به تاسیسات نفتی روسیه
  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز
  • حمله گسترده روسیه به زیرساخت‌های انرژی اوکراین در سه منطقه/ اعزام خلبانان اوکراینی به فرانسه برای آموزش جنگنده اف-۱۶
  • ماجرای بازیگرانی که مهاجرت کردند | وضعیت رفتگان اغتشاشات ؛ از تاکسی اینترنتی تا بازی تنها در حد چند دقیقه رقص!
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • صحبت‌های بی‌سابقه قالیباف درباره ماجرای ارز/ آغاز گشت ارشاد مسئولان توسط رادان
  • درخواست بلینکن از رئیس جمهور چین درباره ایران
  • حملات تروریستی در روسیه و ایران نتیجه حمایت کشور‌های غربی به ویژه آمریکا از گروه‌های تروریستی است
  • امیر سرتیپ آشتیانی: حملات تروریستی در روسیه و ایران نتیجه حمایت کشور‌های غربی به ویژه آمریکا از گروه‌های تروریستی است